Tehnologija

Plastelin kao oružje za probijanje zaštite iPhonea?

Nedugo nakon početka prodaje prvog uređaja s integriranim Touch ID čitačem otiska prstiju (iPhone 5s), pojavili su se i prvi “hakeri”. Dok je Apple navodio da za “prijevaru” Touch ID sustava treba pravi korisnikov prst, sigurnosne grupe su to iskoristile prilično jeftinim kopiranjem otiska prsta na foliju. Slična stvar je otkrivena na ovogodišnjem Mobile World Congressu – i to korištenjem plastelina


Sve manje pametnih uređaja se oslanja na lozinke, a sve više koristi mogućnosti modernih senzora za čitanje otiska prstiju. Međutim, to i nije tako dobro za opću sigurnost, otkrivaju sigurnosni istraživači. Razlučivost senzora nije dovoljna da bi razaznala niti pravi otisak prsta od onoga napravljenog u Play-Doh “plastelinu” za modeliranje.

Na ovogodišnjem sajmu mobilne elektronike MWC u Barceloni, CEO kompanije Vkansee, Jason Chaikin je uživo demonstrirao koliko je zapravo jednostavno “probiti” zaštitu modernih Touch ID senzora. Valja napomenuti i kako nije korištena samo Play-Doh smjesa, već je otisak prenesen pomoću gume na nju.

Više čitajte na tportal.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close