VijestiZdravlje

Planinarenje je puno više od samo fizičke aktivnosti

Nedjelja je idealni dan za sve koji vole planinariti. Osim što oni tako čine dobro svom tijelu, čine i svom umu jer planinarenje po svježem, šumskom zraku puno je više od samo fizičke aktivnosti.


Index.hr donosi sve prednosti ove aktivnosti kako bi vas potaknuli na:

1. Mršavljenje

Kontakt s prirodom i šetnja odlični su način za gubitak viška kilograma, a za početak krenite s kraćim dionicama i ne toliko strmim stazama kako biste priviknuli tijelo na napor jer s debljinom, osim što ne izgleda lijepo, dolaze i razne druge bolesti koje sigurno ne želite navući na sebe.

2. Sprečavanje bolesti

Redovitim vježbanjem i pravilnom prehranom možete izbjeći razne bolesti, a planinarenje je definitivno jedna od tih aktivnosti.

3. Snižavanje kolesterola

Planinarenje vam pomaže u rješavanju lošeg kolesterola te u dobivanju dobrog, a tako smanjujete šanse za srčana oboljenja.

4. Jačanje tijela

Kada hodate, a posebno po uzbrdicama, vaši mišići se također izgrađuju, a tijelo učvršćuje. Dodajte još malo opterećenja poput utega na noge ili nešto punije torbe te ćete tako odraditi još bolji trening.

5. Snižavanje stresa

Nakon tjedna pod stresom, u zatvorenom prostoru zvanom ured, za vaš je um najbolje da se makne od buke, gradske vreve i zagađenja pa čak i drugih ljudi.

Više na Index.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close