Scena

Pjesme koje njihovi izvođači ne vole

Odnos između fanova i izvođača uglavnom je jasan, no ponekad se ne mogu složiti oko nekih stvari: fanovi će za neku pjesmu reći da je hit; izvođač neće proturječiti, ali će ispred riječi ‘hit’ staviti slovo ‘S’.


Na spomen Franka Sinatre prvo će vam na pamet pasti dvije pjesme, “My Way” i “Strangers in the Night”, no ovu drugu Plavooki nije volio od prvog dana. Nije ni skrivao da je ne voli: često je za nju znao reći da je ‘sranje’, na koncertima ju je najavljivao kao ‘jebeno najgoru pjesmu koju je ikada čuo’, pitao se zašto je još uvijek pjeva i tako dalje…

Radiohead ne podnosi pjesmu “Creep”: ono prepoznatljivo gunđanje gitare prije refrena zapravo je (neuspjeli) pokušaj Jonnya Greenwooda da sabotira pjesmu. Thom Yorke pjesmu zove “Crap”, smatra da su se njome prodali i kapitalizirali njezin uspjeh, viče na fanove koji je žele čuti uživo, a za svakoga kome se pjesma sviđa misli da je ‘analno retardiran’. Slična je priča i s “High & Dry” koju nisu odsvirali uživo još od 1998. godine.

Za mnoge je “Stairway to Heaven” Led Zeppelina jedna od najboljih pjesama svih vremena. No pitate li Roberta Planta što misli o njoj – teško da ćete naći zajednički jezik. “Da je moram pjevati na svakom nastupu, dobio bih osip” kazao je jednom prilikom, a drugom uplatio donaciju radio-postaji iz Oregona koja je obznanila da u svom eteru nikada neće zasvirati “Stairway to Heaven”. Ipak, za “Celebration Day” u londonskoj O2 Areni, Plant je pristao izvesti pjesmu uz dva uvjeta: prvi je da ne bude finale koncerta i drugi da se Jimmy Page obuzda i ne pretjera sa soliranjem.

Više čitajte na muzika.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close