Događanja

Pjesma doživjela glazbeni uspjeh nakon 20 godina

ETHAN ALLEN je prije više od 20 godina objavio pjesmu “Somethin’ In The Water”, a tu je pjesmu vojska obožavatelja country plesova pretvorila u pravi hit.


Allen danas radi u baru, a pjesma se nalazila na albumu “Call It What You Will”, koji je snimio s bendom Cheap Seats 1996. godine. Danas se ta pjesma nalazi na 20 mjestu ljestvica country glazbe.

Pjesma je redovito svirala na country zabavama, na kojima se pleše u liniji, ali kad je video s 19. dodjele nagrade “Kristalna čizma” u Blackboolu procurio na internet, pjesma je postala hit.

Allen, koji radi kao DJ u baru u Liverpoolu, bio je usred posla kad je doznao za svoj uspjeh.Radio sam inventuru u baru kad sam dobio SMS poruku da jedna od mojih pjesama otprije 20 godina ima tri milijuna pregleda prošlog tjedna. Mislio sam da je to nemoguće, no pogledao sam i stvarno je bilo tako. Svakodnevno imamo stotine tisuća novih pregleda tako da smo već dosegli četiri milijuna”, rekao je Allen za Mirror.U samo tri dana video je imao 3.602.445 pregleda, a svakog dana pogleda ga još 100.000 ljudi. Dnevno ga podijele tisuće obožavatelja country plesova, a svira i na američkim radio postajama.

Ethan je radio u Nashvilleu kad je bio mlađi, a s 19 godina odradio je i turneju po Americi. Uspjeh je izostao, pa se vratio u Liverpool i počeo svirati u barovima i klubovima.
“Živio sam u New Brightonu kad sam upoznao Johna Pettifera. Osnovali smo Cheap Seats i sami platili snimanje albuma. Bio je hit”, ispričao je.

Grupa je osvojila niz nagrada, a pjesma “Somethin’ In The Water” bila je broj jedan CMT Video ljestvice 1996. godine.

“Zapanjen sam fenomenalnim interesom za ovu pjesmu, dobro je biti u središtu pozornosti nakon tako mnogo vremena. Bilo bi dobro napraviti turneju povodom 20 godina ‘The Cheap Seatsa'”, rekao je.


Tekst: Index


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close