DomLifestyle

Ovo pitanje trebali biste postaviti djetetu svaki dan

Umjesto klasičnog „Kako je bili u školi’“, „Kako je bilo u vrtiću?“ ili „kako je bilo na rođendanu?“ djeci biste trebali postaviti malo drugačije pitanje kojim ćete doista doznati pravi odgovor na vaše pitanje i pritom bolje pratiti njihov pravi razvoj.


Djeca, a pisali smo već o tome, ne vole ovakva općenita pitanja, prvo zato ga čuju svaki dan, drugo zato što od svega što se dogodilo tijekom nastave/boravka ne mogu odmah izdvojiti ono najvažnije da bi vam ukratko odgovorili ono što želite znati.

Zato su odgovori na ovakva pitanja često nedefinirana – dobro, u redo, lijepo, bezveze… odgovori koji niti kažu išta konkretno niti roditeljima daju ikakav mig kako im je zapravo bilo.

Zar ne bi bilo učinkovitije da vas netko radije pita: „Što ti je u svemu bilo najljepše, najinteresantnije, koji ti je dio bio najbolji?“

Takvo je pitanje puno efektnije, cilja na to da dijete malo promisli i izdvoji samo ono što im je zaista bilo najinteresantnije.

Pročitajte više na index.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pxabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close