VijestiGrad ZagrebZdravlje

Pitaj Andriju! – prvi javnozdravstveni portal za studente

Projekt “Pitaj Andriju!”, koji je počeo s radom 7. travnja 2018., prvi je javnozdravstveni portal namijenjen studentima u Republici Hrvatskoj.Studentska sekcija za javno zdravstvo Andrija Štampar u suradnji sa Školom narodnoga zdravlja Andrija Štampar, potaknuti činjenicom o nedostatku mogućnosti dobivanja odgovora na pitanja koja zanimaju mlade, kreirali su portal koji predstavlja izvor relevantnih stručnih i znanstvenih informacija iz područja zdravlja i zdravstvene zaštite.

Portal je zamišljen kao mjesto na kojemu će studenti, a i ostali građani, moći anonimno postavljati pitanja vezana za zdravlje te na njih dobiti odgovor. Po principu studenti za studente studenti medicine će pod mentorstvom nastavnika Škole narodnoga zdravlja Andrija Štampar Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i suradnika odgovarati na pitanja studenata.

Posjetitelji stranice imat će uvid u sva postavljena pitanja i odgovore te će se u edukativnim člancima moći informirati o različitim temama iz područja javnoga zdravstva.

Na portalu je postavljeno nekoliko općenitih kategorija kao što su cijepljenje, psihološka pomoć, ovisnosti, prehrana i sport, spolno i reproduktivno zdravlja, zdravstvena zaštita studenata itd. kako bi se osigurala sveobuhvatnost tema. S vremenom je planirano broj kategorija širiti i nadopunjavati bazu te učiniti sadržaj preglednijim i dostupnijim.

Odgovori su prvenstveno informativnoga karaktera, ali temeljeni na stručnim i znanstveno utemeljenim činjenicama.

Slijedeći ideju i principe akademika Andrije Štampara da je mjesto djelovanja liječnika – zajednica, a ne liječnička ordinacija, i na ovaj se način nastoji ući u samu zajednicu u duhu 21. stoljeća putem elektroničkih medija.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: x-ica

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close