VijestiPolitika

Pilot projekt: Ulaznice za Plitvička jezera samo na internetu

Ulaznice za Nacionalni park Plitvička jezera mogu se kupiti isključivo na internetu, a kako bi se izbjegle gužve broj individualnih posjetitelja u jednom danu ograničen je na osam i pol do 10 tisuća. Plitvice nude sve više sadržaja i potvrđuju se kao jedan od najjačih hrvatskih turističkih aduta, ističe HRT.


Na Plitvicama nema gužve na parkiralištu, ali zato ima pred blagajnama. Tko nije kupio ulaznicu na internetu u velikim je problemima. A kad se vaučer kupi preko interneta na stranicama nacionalnog parka, potrebno ga je na blagajni zamijeniti za ulaznicu. Posjetitelji nisu sretni s tim rješenjem.

– Kad se ulaznica kupi mora se tiskati na ulazu, upravo zbog toga što je pilot projekt, naime radimo na pojačanju internet veze, to nam je zapravo jedina prepreka. Ja se iskreno nadam da ćemo do sezone i to riješiti, objašnjava Tomislav Kovačević, ravnatelj JU NP Plitvička jezera.

Ovo je godina prilagodbe, poručuju iz Uprave, no gužve će se smanjiti kontroliranim brojem prodanih ulaznica i vremenom puštanja u park. Plitvice su i dalje hrvatska top destinacija te se osim ulaznica traži i krevet više, i to u objektima s više zvjezdica.

– Gosti rezerviraju smještaj sa višom kvalitetom što je jako dobro jer dajemo bolju sliku cijelog mjesta, smatra Josipa Kukuruzović, TZ općine Plitvička Jezera.

Na desetke milijuna kuna ulaže se u objekte i sadržaje u okolici Plitvica koje sve više postaju turističko odredište, a sve manje samo tranzitno.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: HRT | Foto: LikaClub

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close