Zdravlje

Pileća juha, med, soda bikarbona – domaći lijekovi koji zaista pomažu

Iako je veliki broj kućnih lijekova koji vam zapravo ne pomažu mnogo da brže ozdravite i danas u upotrebi, donosimo vam 5 onih koje je testirala, potvrdila i preporučila znanost.


 

1. Pileća juha

Liječi: Prehladu

Služi se već stoljećima djeci i odraslima sa simptomima prehlade. Pileća juha je popularno predjelo u hladnoj sezoni, a usput i lijek. Ne samo da je topli obrok, već postoji i znanstveni dokaz da juha može pomoći u smanjenju aktivnost bijelih krvnih stanica, odgovornih za uzrok respiratornih simptoma prehlade.

2. Soda bikarbona

Liječi: Uznemiren želudac

Soda bikarbona je glavni sastojak u većini komercijalnih lijekova za tretman uznemirenog želuca. Djeluje tako što stvara kemijsku reakciju s viškom želučane kiseline i neutralizira je. Otapanje žličice u čaši vode je jednostavan i jeftin način da smirite želudac.

3. Med

Liječi: Kašalj / Grlobolju

Med je sigurno najukusniji ‘lijek’ za sve. Bilo da ga konzumirate samog ili kao dodatak čaju, znanstveno je dokazano da je med jednako učinkovit poput većine poznatih komercijalnih sirupa za kašalj.

4. Lak za nokte

Liječi: Ujede insekata

Lak za nokte stvara zaštitni sloj preko izgrizenog područja kako bi se spriječila iritacija, omogućujući tijelu da ozdravi brže i bez dodatnog svrbeža.

5. Maslinovo ulje

Liječi: Uhobolju

Toplo maslinovo ulje je lijek koji koriste mnogi roditelji kod uhobolje male djece. Vjeruje se da toplo ulje smiruje bubnjić, olakšava bol uha koja je uzrokovana blokiranjem cijevi za izjednačavanje pritiska zraka na obje strane bubnjića.

Važno: Uvijek se posavjetujte sa svojim liječnikom prije uzimanja domaćih lijekova.


Tekst: pixelizam.com


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close