VijestiScena

Pijanist Filip Fak nastupio na trećem koncertu Gospićkih glazbenih večeri

Riječki pijanist Filip Fak sjajnim je nastupom oduševio sve one koji su došli na treći po redu koncert Gospićkih glazbenih večeri, koncertne manifestacije koja ove godine slavi već 19.rođendan.


Fak je koncert otvorio Mozartovom sonatom KV 331, poznatom sonatom u A duru koja ima prvi stavak temu s varijacijama. Treći stavak te sonate je svima poznati Turski marš,a Fakova izvedba tog stavka već je pokazala gospićkoj publici da može uživati u nečemu zaista posebnom.

Nakon Mozarta Fak je izveo Mendelsohnove Ozbiljne varijacije, ozbiljne i po karakteru , ali i po izvedbenim “poteškoćama”. Vrhunac večeri bila je Chopinova Barcarolla, tradicionalna pjesma venecijanskih gondolijera. Sjajan je bio i Fakov kraj, izvedba Lisztove Dante sonate, odnosno Fantasia quasi sonate. Prepoznatljiva je to melodija uz  Danteov lajtmotiv, pakla, raja i čistilišta u muzici.

Svi oni koji nisu došli na ovaj koncert imaju za čime žaliti, jer ne događa se često u našem gradu ovakva glazbena poslastica. Svoju grešku mogu ispraviti za dva tjedna, u srijedu, 27. lipnja kada će u sklopu Gospićkih glazbenih večeri nastupiti sopranistica Marijana Prohaska i mezzosopranistica Nera Gojanović Kljajić uz klavirsku pratnju Gordane Pavić.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close