AutomotoIzdvojeno

Pijani vozač u Gračacu slupao BMW, policajac rekao da je on upravljao vozilom

 Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Naime, 27. travnja 2022. godine u večernjim satima u Gračacu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je pod utjecajem alkohola izazvao vozač automobila BMW, zadarskih registracijskih oznaka, nakon čega se udaljio s mjesta nesreće. Osumnjičenik, saznavši za događaj, a da bi pomogao vozaču automobila, na mjesto događaja stigao je prije dolaska policije. Policijskim službenicima se predstavio kao osoba koja je upravljala automobilom koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći o čemu su policijski službenici sastavili odgovarajuću dokumentaciju.

U namjeri dovođenja nadležnog tijela u zabludu, svojim vlastoručnim potpisima ovjeravao je dokumentaciju prometne nesreće, iako je znao da ovjerava neistinite tvrdnje, odnosno da on nije sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač automobila.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

S obzirom da je osumnjičenik policijski službenik, koji je bio van službe, udaljen je iz službe te je u tijeku pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close