Izgradnja tvornice u Lovincu: “PIGO SRL” će investirati u Liku

Tena Brnad

Jedan od najpoznatijih proizvođača opreme i strojeva“PIGO SRL“ Italija, etabliran u svijetu kao lider u proizvodnji i dizajnu visoke tehnologije za preradu, zamrzavanje i sušenje mesa, ribe, kruha, voća i povrća prisutan na svim kontinentima , kreće s projektom izgradnje tvornice u Lovincu.


Kako nam je rekao načelnik općine Lovinac Hrvoje Račić, s predstavnicima uprave talijanske kompanije donesena je odluka da će „PIGO“ investirati u Liku, u Općinu Lovinac i to kroz dva segmenta.

Prvi segment je proizvodnja voća, primarno maline i jagode i ta će proizvodnja biti organizirana kroz zadrugu i kooperacije, čime će se otvoriti dobra prilika za domaće proizvođače i nositelje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, najvećim dijelom s područja Like i Dalmacije. OPG-ima će se otvoriti mogućnost za dodatnu zaradu, jer će zadruga osigurati repromaterijal i otkup.

Drugi segment je izgradnja tvornice za preradu voća i povrća, uz tehnologiju koja se u Hrvatskoj koristi po prvi put. Ovom investicijom otvorit će se 15-ak novih radnih mjesta“, -rekao nam je Hrvoje Račić.


Izvor / Foto: lika-express.hr

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u