VijestiSport

PETICA ZA MARIA Pomozimo obitelji teško bolesnog dječaka Maria!

Mario Špehar, devetogodišnji je teško bolesni dječak iz općine Rakovica za kojeg će iduće nedjelje, 09. srpnja, trčati svi koji mu žele pomoći. Naime, Općina Rakovica i Atletski klub Plitvice odlučili su utrkom na 5 i 10 kilometara te bogatim programom potaknuti ljude da pomognu Marijevoj obitelji.


On je dijete koje je slijepo od rođenja i najmlađi je član Udruge slijepih Karlovačke županije USKA-e, a uz to ima i još četiri dijagnoze od kojih je jedna cerebralna paraliza. Dijete se hrani na sondu i situacija je jako teška”, kaže predsjednik AK Plitvice Leopolod Špehar.

Marijevo liječenje je veliki financijski teret za roditelje, a osim toga i stariji brat David je dijete koje ima zdravstvenih problema. Otac je sezonski zaposlen, a majka je primorana biti od 0-24 uz Maria i starijeg Davida koji ima problem sa sluhom.

Humanitarna utrka pod nazivom „Petica za Maria“ održat će se na 5 i 10 kilometara, start utrke je iz Čatrnje, od kud je i Mario.

Naša općina je bogata turističkim sadržajima. Tu su i Baraćeve špilje, i kula Stari grad, Ranch Dolina jelena i Ranch Terra. Od nedavno imamo otvoren i zipline, tu je i blizina Nacionalnog parka Plitvička jezera tako da imamo pregršt sadržaja i svi koji dođu naći će nešto za sebe i na kraju ćemo trčati za Marija i pomoći mu”, pozvao je Špehar.

Svi prijavljeni trkači dobit će i 50 posto popusta za novopostavljeni zipline u Selištu Drežničkom (Adrenalin park Plitvice). A tri prvoplasirana trkača osvojit će besplatan ulaz U Ranch Dolinu jelena, te će moći sa sobom povesti još jednu osobu. Do sada se odazvao velik broj volontera koji će urediti i označiti staze, postaviti binu, baviti se samom organizacijom, koji će na dan utrke za simbolične iznose prodavati majice, hranu i piće, a sav prilog ide u svrhu pomoći Mariu.

Utrka je pod pokroviteljstvom Općine Rakovica, a u ovu hvale vrijednu humanitarnu akciju uključili su se i brojni drugi, TZO Rakovica, Ranch Dolina jelena, Adrenalin park Plitvice, Ranch Terra, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području općine Rakovica – Baraćeve špilje, Nacionalni park Plitvička jezera, HGSS koji će se pobrinuti za sigurnost svakog trkača te pomoći oko izmjere i definiranja staza, MUP i brojni ugostitelji te drugi.

Oni pak koji ne mogu trčati za njega svoju donaciju u novcu mogu uplatiti na žiro račun Atletskog kluba Plitvice IBAN: HR1123400091110866438 uz naznaku „PETICA ZA MARIA“, a osim novca može se donirati i hrana te odjeća.

Prijave za utrku su na 098/945-91-65 ili na e-mail kluba [email protected]

plakat utrke ispravan

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close