VijestiScena

Peti po redu Zrin festival u lipnju

Zrin festival posvećen je svima željnima avanture u netaknutoj prirodi, kulture u autentičnom okruženju, ljepote, mira, radosti u kraju mirisno čistog zraka, osvježavajuće netaknute prirode; finih energija, doslovno ljekovitih, kao i izvorska voda koja iz brojnih drevnih vrela ovdje posvuda izvire – jer Banovina je energetski tako snažan kraj od kojeg se osjećate obnovljeno i napunjeno u kratkom periodu boravka ovdje!


Multimedijalni Zrin festival, koji se održava od 2. do 9. lipnja, otvara se koncertom Simfonijskog puhačkog orkestra HV u kraju gdje se rodio slavni junak Nikola Šubić Zrinski i gdje su Zrinski stolovali 200 godina. U predivnoj prirodi uz rijeku Unu, u Hrvatskoj Kostajnici promovirat će se zbirka pjesama Nikole Kristića koji će  prirediti atraktivnu glazbeno-poetsku večer.

Prvi puta festival će otvoriti vrata crkve Sv. Katarine koncertom Ensemble PRO ‘800: Dani Bošnjak, flauta; Aleksandar Jakopanec, viola; Jasen Chelfi, violončelo i Domagoj Terzić, povijesna gitara, s kojima će se uveličati 230. obljetnica Župe u Komarevu.

Događanjima u Topuskom, koje je nedavno obilježilo 200. obljetnicu suvremenog Lječilišta i koje počiva na vrelima ljekovite termalne vode, organizatori žele naglasiti mogućnosti koje nudi uzajamno dopunjavanje lječilišnog turizma i kulture. Ove godine mnogobrojnim korisnicima Top Termi i široj festivalskoj publici, u suradnji sa Popovačkom udrugom likovnih stvaralaca Moslavački štrk, predstavljaju se izrazito angažirani slikari ovog kraja na izložbi Između snova i uspomena. Nakon otvorenja izložbe održat će se koncert Hrvoja Pintarića, rog i Hrvatskog gudačkog kvarteta u crkvi Pohoda BDM.

Multimedijalnost, kao nit vodilja ovogodišnjeg ZRIN festivala, obogaćena je i promocijom dvije sjajne knjige: Historiografija o Zrinskima-izbor i Hrvatski povijesni atlas, koje će u sisačkom Velikom Kaptolu predstaviti sami autori – Krešimir Regan i Vlatka Dugački.

Festival se zaključuje glazbom i sjajnim glazbenicima u prelijepim prostorima crkava u srcu Banovine – u Gorama, gdje nastupaju Krešimir Lazar, violončelo i Krešimir Has, čembalo i u Hrvatskom Čuntiću, gdje će nastupiti nesvakidašnji duo dva klarinetista – Abdul-Aziza Husseina i Ante Krpana.

Sve informacije o festivalu pratite na LINKU.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook / ZRIN festival

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close