VijestiScena

Petar Hranuelli prvi put izlaže u Čakovcu

Moćno oblikovane skulpture žena i crteži ženskih Venera oblikovani osobitim kiparskim i crtačkim izričajem autora Petra Hranuellija od ovog četvrtka krase izložbeni prostor Centra za kulturu Čakovec.


Na svečanom otvorenju izložbe o umjetnikovom radu govorila je likovna kritičarka Iva Körbler.

Mramor i kamen iz kojeg izlaze Hranuellijeve žene iznimno je dinamiziranih površina i ploha, kao da ih je zaista oblikovala tisućljetna erozija vjetra i vode. One postoje još od prije svijeta – što bi se reklo – prije ove naše civilizacije, a toliko će trajati i u budućnosti nakon nas u predgovoru kataloga izložbe između ostalo istakla je Körbler.

Večer je moderirala Čakovčanka Marta Horvat, također likovna kritičarka. Petar Hranuelli zahvalio je svima što mu je omogućeno prvi put predstaviti se u Čakovcu.

Bavim se prahistorijom. Venera je od pamtivijeka poznata i interesantna u kiparstvu kao i u slikarstvu. Crteži su povezani sa skulpturom jer je on osnove i slikarstva i kiparstva. Većinu crteža realiziram i u skulpturi. Bavim se linijom jer je ona kiparski crtež dok je slikarski crtež malo drugačiji. Koristim razne vrste kamena, tako da ovdje ima skulptura od kamena iz Like , zatim talijanski carrara,makedonski prilepski mramor, pa čak i zagrebački bizek.

Otvorenju izložbe “Skulpture i crteži Petra Hranuellija” nazočila je čakovečka likovna publika i ovdašnji prijatelji autora, a može se razgledati do 8. travnja.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close