Petar Hranuelli osvojio nagradu za skulpturu na Međunarodnom bijenalu akta u Petrovcu

Tena Brnad

Izložbu je otvorio potpredsjednik Općine Budva Vladimir Bulatović koji je uručio nagrade umjetnicima, a posjetitelje i umjetnike pozdravila je i predsjednica žirija Lucija Đurasković.


Stručni žiri je izabrao djela umjetnika koji su dobili nagradu za skulpturu, sliku, crtež, fotografiju ili grafiku. Također, dodijeljene su pohvale i nagrade u vidu samostalnih izložbi u galeriji „Marko Krstov Gregović“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stručni žiri ovogodišnjeg bijenala činili su: Pietro Marangoni, sociolog, novinar i galerist (Italija); Milija Belić, filozof i multimedijalni umjetnik (Francuska); Slobodan Tomić, akademski grafičar (Hrvatska); Miroslav Masin, akademski slikar (Makedonija); Stojan Đurić, akademski slikar (Srbija); Dragan Mijač Brile, akademski slikar(Crna Gora); Lucija Đurašković, povjesničarka umjetnosti (Crna Gora) i predsjednica žirija.

Poslije 10 godina pauze, u Petrovcu je obnovljen Međunarodni bijenale akta “Marko Krstov Gregović”, četvrti po redu. Od 600 pristiglih radova, likovnoj publici je 2.9.2018. predstavljeno 130 slika, skulptura, grafika, crteža i fotografija koji su u u Spomen domu “Crvena komuna” u postavu do 28. 9.2018.

Izložbu je otvorio potpredsjednik Općine Budva Vladimir Bulatović koji je uručio nagrade umjetnicima,  a posjetitelje i umjetnike pozdravila je i predsjednica žirija Lucija Đurasković.

Nagrada za sliku pripala je Mariji Knežević iz Srbije, za skulpturu Petru Hranuelliju iz Hrvatske, za crtež Draganu Anđelkoviću iz Srbije, a za fotografiju i “Gran Prix” Alinu Barbiru iz Rumunije. Pohvale za skulpturu dobili su Željko Reljić iz Crne Gore, Marina Stoponja, Blanka Šperkova i Mari Terauči,  za sliku Dragana Grujičić i Trajana Panajotova, za crtež Piotr Pandira, a za grafiku Milena Živković, Violeta Monsevič i Žil Morin.

Samostalne izlozbe u “Crvenoj komuni” dobili su Nataša Drešić iz Crne Gore, Andor Komives iz Rumunije i Sangiao Florencia iz Holandije. Selektor i autor izložbe je Dragan Mijač Brile.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u