VijestiTech

U petak je akcija “Dan ljubaznosti u prometu”

Policijska uprava ličko-senjska u suradnji s policijskim postajama i Vijećima za prevenciju Grada Gospića, Grada Otočca i Općine Plitvička Jezera i ove godine provodi preventivnu akciju „Dan ljubaznosti u prometu“.


Akcija se provodi s ciljem ukazivanja na potrebu tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno na podizanje razine prometne kulture kod svih sudionika u prometu.

Tijekom provođenja akcije pripadnici prometne jedinice mladeži će promatrati ponašanje vozača, ali i reakcije pješaka na postupke vozača.  Ljubaznost u prometu kod vozača očituje se na način da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko obilježenog pješačkog prijelaza. Ta gesta ima značenje „Ja sam vas vidio i izvolite, prijeđite cestu“. 

S druge strane, pješaci se potiču da se vozačima naklonom glave ili drugom gestom „zahvale“. Opisano ponašanje je poticajno, a rijetko se koristi u svakodnevnoj  komunikaciji u prometu.

Akcija će se provesti u petak 11. kolovoza 2017. godine u vremenu od 9.00 do 12.00 sati i to na sljedećim pješačkim prijelazima:

– u Gospiću na pješačkom prijelazu u Ulici dr. Franje Tuđmana (kod Katedrale Navještenja Blažene Djevice Marije),

– u Gospiću na pješačkom prijelazu u Budačkoj ulici (raskrižje sa Ulicom dr. F. Tuđmana)

– u Otočcu na pješačkom prijelazu na Trgu dr. Dražena Bobinca (kod poslovnice Erste banke)

– u Otočcu na pješačkom prijelazu u ulici Kralja Zvonimira (kod poslovnice Hrvatske pošte)

– u Korenici na pješačkim prijelazima u Ulici Josipa Jovića (kod kružnog toka i kod Srednje škole Plitvička jezera).

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: PULS | Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close