Tech

Pet škola u Ličko-senjskoj županiji dobit će sredstva za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta

Između 200 hrvatskih osnovnih škola izabranih od Vlade RH za financiranje uvođenja informatike kao obaveznog školskog predmeta u ovom prvom, ovogodišnjem valu je u pet škola iz naše županije, javlja Lika express


Radi se o školama Anž Frankopan iz Kosinja sa 24  učenika, Karlobag sa 32 učenika, škola Kralja Tomislava iz Udbine sa 81 učenikom, škola Donji Lapac sa 88 učenika i škola sa najviše učenika, njih 176, radi se o školi dr.Franje Tuđmana u Ličkom Osiku.

Napravljena je analiza stanja po školama i sukladno iskazanim potrebama škola je odlučeno koje su škole prioritetne, tj. škole koje, na temelju podataka o raspoloživoj opremi i starosti opreme te broju učenika, interventno trebaju opremu.  Rebalansom proračuna za ovu godinu osigurano je 10, 9 milijuna kuna, koje će opremiti oko 200 škola diljem Hrvatske. To znači otprilike 60 000 kuna po školi što podrazumijeva jednu opremljenu računalnu učionicu po školi sa do 20 računala po školi.Novac će biti namjenski dodijeljen školama, a škole Ministarstvu trebaju dostaviti izvještaj o utrošenim sredstvima. 

U prvom od dva vala opremanja oprema će u školama biti već do kraja ove kalendarske godine. Drugi val opremanja predviđa 430 škola s iznosom 26 milijuna kuna, a očekuje se da će oprema biti u školama od veljače do lipnja 2018. godine. Dobra vijest je da ministrica obrazovanja Blaženka Divjak najavljuje i mogućnost zapošljavanja jer nastavnika informatike u školama nedostaje.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Lika express | Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close