VijestiLifestyle

Perušić: Iz vlastitog dvorišta ne smiju ukloniti najopasniju zmiju u Hrvatskoj, evo i zašto

Ovih je dana u Zagrebu došlo do dvije dojave o zmijama u dvorištima, no bila je riječ o neopasnim primjercima. A zamislite da u dvorištu imate jednog poskoka. Jednog velikog, odraslog poskoka! Prošla vas je jeza? A sad zamislite, da u dvorištu imate ne nekoliko takvih velikih, lijepih poskoka nego nekoliko legala poskoka! Što mladih, što odraslih!


Možda zvuči kao noćna mora i mučno kupanje u hladnom znoju, ali točno to je ono što je usred dana doživio Dražen.

Dražen Šepek u naselju Kvarte u Općini Perušić održava kuću svoje bake i svako toliko njegova supruga i on navrate iz Zagreba na vikend ili na nekoliko dana, kako bi odmorili dušu i oči na ličkim pejsažima.

Nekada znaju povesti i unuke

Međutim sva ta ljepota Like nije kao prije kad zna da u dvorištu ima poskoke. Dražen kaže da su susreti s ovom otrovnom zmijom svakodnevni te da se nalaze u neposrednoj blizini štale, odnosno na udaljenosti od kuće otprilike između 6 i 7 metara.

Svake godine ih vidim, ali ove godine ih je definitivno previše. Prvi put sam ih vidio negdje sredinom svibnja.” 

Kaže da je kuća prazna, ali da je problem to što u neposrednoj blizini živi još dvoje starijih i bolesnih ljudi koji su i sami rekli da ih je strah zbog tako puno zmija.

“Ja sam ih osobno vidio, prvi put dvije velike, a prije desetak dana i male i na moje iznenađenje male nisu bježale, nego su se povukle ispod kamena tek kad sam počeo lupati nogom o pod na 50-ak centimetara od njih”, ispričao je Dražen.

Rekao je da je obavijestio nadležne institucije, te da je gospođa iz komunalne službe Općine Perušić došla izvidjeti što se događa u dvorištu. Međutim, ne u njegovu prisustvu, a usto, kako Dražen kaže, nije znala gdje se zmije skrivaju pa je zaključila da zmija nema. To su RTL-u potvrdili i iz komunalne službe te općine.

Više na RTL.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close