Scena

Perpetuum Jazzile na Tvrđavi sv. Mihovila

Perpetuum Jazzile – u novu sezonu 2015. godine na najljepšoj pozornici na Jadranu uvodi nas još jedno svjetsko ime. Na tragu sjajne prve sezone u kojoj su na Tvrđavi sv. Mihovila gostovala svjetska i domaća imena iz svijeta glazbe i umjetnosti.


Vokalna senzacija Perpetuum Jazzile otvorit će sezonu 2015. ljetne pozornice tvrđave u nedjelju, 3. svibnja s početkom u 20 sati.

Slovenski vokalni orkestar Perpetuum Jazzile ima u svom stvaralačkom opusu ima više studijskih i live albuma, posljednji iz 2014. godine. Snažne ritmove, bogate harmonije, neusporedivu kreativnost i osobitu mješavinu popa, jazza, gospela, bluesa, brazilske bossa nove, disca i funka kombiniraju s jedinstvenim izričajem gdje ljudski glas oponaša glazbene instrumente, uglavnom udaraljke, i to je prava posebnost ove skupine umjetnika.

„Perpetuum Jazzile je istinska  glazbena poslastica koja na pravi način uvodi našu publiku u novu uzbudljivu sezonu na pozornici Tvrđave sv. Mihovila. Vjerujem da će energija ove slovenske glazbene senzacije rezultirati sjajnim koncertom i nezaboravnim uvodom u šibensku ljetnu priču na Tvrđavi sv. Mihovila“ izjavila je Gorana Barišić Bačelić, voditeljica Odjela za upravljanje objektima fortifikacijskog sustava Muzeja grada Šibenika.

Regionalne granice probili su 2009. godine snimivši obradu Totove ‘Afrike’ koja je na YouTube-u pogledana više od 17 milijuna puta, a način izvedbe pohvalio je i sam tvorac pjesme David Paich.  Ovaj nagrađivani zbor je zbog svoje izvanredne priče i osobitog glazbenog stila punio dvorane sa i do 10 000 gledatelja te zadobio hvalospjeve kritike i završio na listi najslušanijih hitova.

Njihov bogati repertoar obuhvaća aranžmane pjesama Lady Gage, Michaela Jacksona, Earth, Wind & Fire, Van Halen, Billyja Joela, Abbe, Davida Bowiea, Joni Mitchell, Georgea Bensona, Davida Guette, Daft Punka i ostalih glazbenih legendi.

„Veoma se radujemo našem prvom koncertu u Dalmaciji i to baš u Šibeniku! Uvijek nam je lijepo pjevati pred u stvari našom publikom i još u ovakvom predivnom ambijentu šibenske tvrđave. Hrvatska publika nam je posebno draga, želimo si samo dobrih emocija na koncertu i međusobne magične energije“ izjavio je povodom najave koncerta  Boštjan Usenik, drugi tenor te generalni menadžer Perpetuum Jazzile-a.

Ulaznice se mogu kupiti od srijede, 1. travnja 2015. godine, na Tvrđavi sv. Mihovila, Muzeju grada Šibenika, u sustavu  Eventim i  na www.eventim.hr te odabranim turističkim agencijama po cijeni od 150 kn.

Tekst & foto: split.com.hr

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close