ScenaKultura

Perica Martinović nova je predsjednica HDDU-a

Na izvanrednoj izbornoj skupštini Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU), održanoj u utorak u zagrebačkom kazalištu Vidra, za predsjednicu ovoga strukovnog udruženja izabrana je glumica GDK Gavella Perica Martinović


Ideju zajedništva i zalaganja za prava samostalnih umjetnika, koje je Martinović istaknula u svom programu, svojim je glasom podržalo 47 članova društva, a protukandidatkinja redateljica Frana Marija Vranković dobila je tek 10 glasova.

Vranković se, kako piše Teatar.hr, u svom programu zalagala za temeljitiju reorganizaciju i modernizaciju društva, ukidanje delegatskog i uvođenje elektronskog sustava glasanja i općenito poboljšanje položaja struke kroz brojne aktivnosti.

Glumci Tomislav Štriga i Marko Jelić imenovani su članovima Upravnog odbora HDDU-a.

Podsjetimo, glumac Slavko Juraga početkom veljače podnio je ostavku na mjesto predsjednika HDDU-a, nakon što su brojni glumci i djelatnici u kazalištu istupili iz HDDU-a smatrajući da nije u redu to što se Društvo nije očitovalo o novom ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću, što je dio njih tražio, a na što im je Juraga odgovorio da Društvo tijekom 25-godišnjeg postojanja samostalne RH nikada nije osporavalo niti je izražavalo svoj stav o izabranom ministru/ministrici kulture RH.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr | Foto: dubrovacki

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close