LifestyleIzdvojeno

PD Željezničar Gospić poziva na tradicionalni pohod na Visočicu

PD Željezničar Gospić poziva na tradicionalni pohod na Visočicu i 49. obljetnicu Društva koja će se održati u subotu 2. srpnja 2022.

P r o g r a m p o h o d a :

• Do 8:00 sati okupljanje na kraju sela Rizvanuša kod izvora Pizdica (prijevoz vlastitom organizacijom)
• Polazak u 8:00 sati prema Delukinom vrelu i vrhu Visočica (1619 m)
• Oko 12 sati dolazak do planinarske kuće „Visočica“ (odmor)
• U 12:30 polazak na vrh
• U 13:30 povratak s vrha do parkiranih vozila i odlazak u Rizvanušu gdje posjetitelje čeka tradicionalni planinarski grah i ugodno druženje

NAPOMENA: Zbog slabo održavane ceste vožnju do “okretišta” preporučuje se samo povišenim osobnim vozilima ili terencima!

Prijave na  e-mail adresi: [email protected] ili kod Jelene Frković na broj: 098/245626, najkasnije do 1. srpnja 2020. do 15 sati.

Visočica (1619 m) iako ne najviši jedan je od planinarima najdražih vrhova Velebita, istaknut vrh osovljen nad strmom ličkom padinom Velebita. Zahvaljujući svojem položaju jedan je od najljepših vidikovaca na cijelom Velebitu i bez sumnje najljepši vidikovac s kojeg se pruža pogled na Liku te se vidi gotovo cijeli Velebit sa svojim vrhovima od Zavižana do Crnopca. Vrh Visočica predstavlja jednu od 20 kontrolnih točaka planinarske obilaznice „Lički gorski biseri“, koju je utemeljio PD Željezničar Gospić i jednu od moguće 3 kontrolne točke Južnog Velebita popularne „Hrvatske planinarske obilaznice“. Dnevnik obilaznice “Lički gorski biseri” polaznici pohoda moći će kupiti prije uspona.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close