Ličko-senjska županija

PD Gromovača dodijelilo priznanja najaktivnijim članovima

Jučer je u prostorijama Vatrogasnog društva Otočac održana redovna Skupština Planinarskog društva Gromovača iz Otočca.


Skupštinu je predvodio predsjednik Planinarskog društva Gromovača Goran Bukovac. Uz 50 -ak članova PD Gromovača Skupštini su prisustvovale i predstavnice Planinarskog Saveza Ličko – senjske županije.
Predsjednik društva prezentirao je Izvješće o radu društva za 2019. godinu te Plan rada društva za 2020. godinu, dok je tajnik društva Nikola Kostelac prezentirao Financijsko izvješće.

Prošla godina za PD Gromovača bila je itekako uspješna jer su ostvarili više pohoda i aktivnosti od planiranog. 2019. godinu Gromovčani će posebno pamtiti po šestodnevnom putu u Grčku i osvajanju najvišeg vrha Mytikas na planini Olimp, osvajanju najvišeg vrha u Sloveniji – Triglava, obnovi krova na Rossijevom skloništu, legalizaciji Careve kuće na Begovači, održavanju Mise na Carevoj kući, postavljanju putokaza i obnovi putova na srednjem Velebitu u sklopu projekta „Sigurne šume srednjeg Velebita, pohađanju tečaja za vodiče A standarda i markacističkom tečaju.

Samo u 1. mjesecu ove godine članovi društva sudjelovali su već na 6 pohoda, a tijekom 2020. godine ovo planinarsko društvo ima raspored za više od 30 pohoda, no kako kažu „uvijek se u rasporedu nađe termin za još koji pohod“. Među najzanimljivijim pohodima tijekom 2020. godine svakako se ističe osvajanje Velebitskog planinarskog puta (VPP) u trajanju od 7 dana te pohod na Vidovu goru na otoku Braču. Također ove godine PD Gromovača obilježava svoju 50 obljetnicu postojanja što nikako nije mala brojka, pogotovo ako uzmemo zbroj svih napravljenih koraka i osvojenih vrhova, a poznajući Gromovčane sigurni smo da će obljetnica biti prikladno i proslavljena.

Na Skupštini je, između ostalog, bilo riječi o osnivanju pojedinih sekcija. Tako PD Gromovača sada ima markacističku i gospodarsku sekciju, sekciju društvenih izleta te sekciju planinskog trčanja.

Na kraju Skupštine predsjednik društva dodijelio je priznanje najaktivnijim članovima društva u nekoliko kategorija: Juliji Bukovac, Luciji Bukovac, Renati Bukovac, Marijani Noć, Marijani Devčić, Tajani Brajković, Anamariji Jurković, Viktoriji Rogić, Lani Orešković, Juraju Pleši i Nikici Dasoviću za sudjelovanje na društvenim izletima i akcijama tijekom 2019. godine. Ivanu Noću i Ivanu Grahovcu kao najmlađim članovima za uspon na vrh Olimpa, Mariju Prši za obilazak Velebitskog planinarskog puta od Zavižana do Paklenice. Robertu Noću, Miri Bogdanić, Krešimiru Burušiću, Draženu Benčiću, Ivanu Šporčiću, Draženu Grahovcu i Darku Aleškoviću za uspješan doprinos razvoju društva.

Također Gromovača je posebno priznanje za uspješan doprinos razvoju društva dodijelila i Dragici Rogić (Udruzi Gačanka) te Zdravku Rajačiću (Zederu) koji iako nisu članovi tijekom 2019. godine uvelike su doprinijeli razvoju društva.

Nakon Skupštine članovi društva nastavili su druženje uz domjenak.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PD Gromovača / Viktorija Rogić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close