Tech

Pazite kako punite baterije svojih mobilnih uređaja

Sigurno ste čuli za situaciju gdje je mobilni uređaj prestao raditi, a razlog je bio kvar baterije. Postoji nekoliko valjanih razloga zašto do toga dolazi.


Mobilni uređaj spoj je različitih tehničkih komponenti, pa tako i baterije koja je ključna za rad naših ručnih ljubimaca. S Battery University-a izvještavaju nas o nekoliko novih saznanja za koje se smatra da znatno umanjuju životni vijek baterije.

Nekoliko je preporuka.

1. Napuniti mobilni uređaj do kraja, no nipošto ga ne ostavljati na punjaču nakon što je baterija maksimalno napunjena. Danas je na nekim modelima moguće podesiti automatsko isključivanje. Ako vaš mobitel nema tu opciju nastojite povesti računa o vremenskom intervalu i isključiti ga na vrijeme.

2. Ako niste u mogućnosti primijeniti opciju navedenu gore, preporuča se ne puniti bateriju do kraja. Takav način tretiranja baterije daleko je manje štetan od ostavljanja baterije na punjaču iako je već satima napunjena.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close