Vijesti

Parovi trebaju dijeliti poljupce, ali ne i ove stvari

Dijeljenje je kamen temeljac svake ljubavne veze, ali i u tome nekada moramo biti oprezni – barem kada je riječ o dijeljenju proizvoda za higijenu. Doznajte koje to predmete iz kupaonice, zbog opasnosti od prenošenja bakterija i virusa, nikada ne biste smjeli dijeliti s partnerom.


1. Četkica za zube
Neki parovi korištenje iste četkice za zube opravdavaju time da se ionako ljube, ali ono što ne znaju jest da se na četkici zadržavaju najsitniji komadići hrane što znači da će ti ostaci završiti u vašim ustima operete li zube partnerovom četkicom. Osim toga, tako jedno drugome možete prenijeti viruse.2. Britvica
Kad se brijete britvice mogu stvoriti gotovo nevidljive zasjeke na koži što znači da na brtivici ostaje krv vidjeli vi to ili ne. To znači da se, koristite li istu britvicu, izlažete opasnosti da se zarazite raznim infekcijama (stafilokok, bradavice, virusne, bakterijske i gljivične infekcije,…)3. Spužvica za tuširanje
Spužvicom za tuširanje odstranjuju se mrtve stanice kože pa ako je koristite odmah nakon partnera bakterije s njegova tijela, koje su se zadržale na spužvici, prenijet će se na vaše tijelo.

4. Dezodorans u stiku
Dezodorans se nanosi na dio tijela koji zna vrvjeti bakterijama i zbog toga bi zajedničko korištenje dezodoransa u stiku i roll-onu, koji dolaze u direktan kontakt s kožom, trebalo biti zabranjeno.

5. Ručnik

Idući put kad se istuširate razmislite o ovome: virusi bujaju u mokrom, vlažnom okolišu pa kada dijelite ručnik s partnerom postoji opasnost da ćete podijeliti i bakterije.

6. Pinceta
Kod čupanja dlačica na pinceti se često zadrže mikroskopske kapljice krvi i bakterije koje se mogu prenijeti s jedne osobe na drugu.


Tekst: zadovoljna.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.




Oznake
Back to top button
Close