VijestiScena

Parni Valjak održao pravi spektakl u ispunjenoj Spaladium Areni

U subotu, 19. studenog sjajni Parni Valjak održao je pravi produkcijski i glazbeni spektakl u ispunjenoj Spaladium Areni u Splitu. Ovaj koncert je po nebrojeni put dao potvrdu – Parni Valjak već je četrdeset godina jedan od naših najboljih i najpopularnijih bendova!


Iznimna pozitivna energija krasi koncerte Parnog Valjka već četiri desetljeća, a iznimka nije bio niti trosatni nastup u Splitu. Od prve pjesme “Stvarno nestvarno” stvorila se sinergija između benda i publike te je od samog početka bilo jasno da Split očekuje stvarno nestvaran koncert. Akijeva neponovljiva emocija u interpretaciji prisutna je i nakon nebrojenih nastupa, a publika istu tu emociju već generacijama prepoznaje, pa je koncert započeo iznimno emotivnim baladama poput “A gdje je ljubav”, “Povratak ratnika”, “Dođi”, “Kada me dotakne” i “Jesen u meni” koje je publika uglas pjevala od prve do zadnje riječi. Slijedile su plesne “Neda”, “Zagreb ima isti pozivni”, “U prolazu”, “Lutka za bal” koje su atmosferu dovele do usijanja.

Uistinu poseban trenutak večeri bila je izvedba nove pjesme Parnog Valjka “Opet se smijem” koja već četiri tjedna ne silazi s prvog mjesta top liste najslušanijih pjesama u Hrvatskoj!Pjevajući uglas stihove nove pjesme, publika je pokazala kako iznimno cijeni autorsku snagu Valjka, Huseina Hasanefendića Husa, koji im to poštovanje vraća kroz prekrasne pjesme već četiri desetljeća. Ključna riječ u opusu Parnog Valjka je ljubav, a u subotu u Splitu dokazano je da ona postoji između benda i publike, i to u ogromnim količinama. Uz pjesme Valjka generacije su odrastale, zaljubljivale se i živjele, a Husov nepresušni izvor inspiracije jamči da će i nove generacije itekako čuti za jedan od najvećih bendova na ovim prostorima.

Iznimnoj atmosferi i energiji na ovom koncertu svakako je potpomogla i vrhunska produkcija, koja je uistinu bila svjetske razine. Fenomenalna svirka benda puna improvizacije, potpomognuta gudačkim kvartetom “Cordas Quartet” i fantastičnim solom Igora Geržine, koji se bendu pridružio kao gost na saksofonu u “Lutci za bal”, obogaćena je vrhunskim zvukom koji nikada nije bio bolji. Koncept koncerta “2 u 1”, spojem najboljeg od akustičnog i električnog opusa Parnog Valjka uistinu je pun pogodak koji pruža neponovljivo dinamičan koncertni doživljaj.

Sve je rezultiralo s dva bisa da bi kraj koncerta pripao pjesmi “Sve još miriše na nju”, čiji stihovi su zaorili splitskom Arenom kao kruna jednog nezaboravnog koncertnog spektakla koji uistinu vrijedi doživjeti, pa se nadamo da će Parni Valjak sa svojom “2 u 1” turnejom na noge podići još mnogo dvorana diljem Hrvatske. Uz sjajne nove pjesme i bezvremenske hitove, očito je da Valjku godine ne mogu ništa te da ćemo tek vidjeti najbolje od legendarne grupe.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close