Scena

Papa Franjo poslao brzojav predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović

Tijekom leta prema Sarajevu, papa Franjo poslao je brzojav hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, zamolivši ju da svojim djelovanjem širi mir, te je blagoslovio cijeli hrvatski narod


“Vaša Ekscelencijo, šaljem srdačne pozdrave Vama i Vašim građanima dok letim preko Vaše zemlje na početku svog apostolskog posjeta Bosni i Hercegovini. Molim se da svemogući Bog vodi cijeli Vaš narod na puteve mira, pravde i općeg dobra. Na Vas i cijeli hrvatski narod zazivam obilje Gospodinovog blagoslova.”, napisao je u brzojavu papa Franjo.

Podsjetimo, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nedavno se u Vatikanu susrela s papom Franjom, te ga, tijekom polusatnog razgovora, pozvala u posjet Hrvatskoj.

Večernji list prenio je kako je Grabar-Kitarović darovala Franji misno platno s čipkom načinjenom u samostanu u Lepoglavi, koji je u vrijeme komunističke Jugoslavije bio pretvoren u zatvor i u kojem je tamničio i kardinal Stepinac. Papi su također darovane knjige koje je napisao i knjige o njemu, a koje su prevedene na hrvatski jezik. Osim toga, predsjednica je Papi, inače velikom ljubitelju nogometa, poklonila i dres hrvatske nogometne reprezentacije s brojem 9 i njegovim papinskim imenom na njemu.


 

Tekst: Bitno.net
Foto: oslobodjenje.ba / Leo Lang

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close