Lifestyle

Papa Franjo možda se povlači

Schönborn je podsjetio da je papa Franjo star 79 godina i da ima samo jedno plućno krilo te da se ne štedi i daje sve od sebe.

Bečki nadbiskup, kardinal Christoph Schönborn, u današnjem izdanju lista Osterreich kazao je kako je moguće povlačenje poglavara rimokatoličke crkve pape Franje s te funkcije. Schönborn je podsjetio da je papa Franjo star 79 godina i da ima samo jedno plućno krilo te da se ne štedi i daje sve od sebe.

“To što ima takav osjećaj i što ga iznosi je tipično za njegov stil. On kaže što misli. Papa Franjo je iznio mogućnost povlačenja kao njegov prethodnik papa Benedikt”, podsjetio je bečki nadbiskup.

Istovremeno je izjavio da katolici mogu biti sretni što imaju papu Franju i da mogu samo poželjeti da ostane što duže na toj dužnosti. Ali je i dodao kako treba imati i razumijevanja ako on jednog dana kaže da nema više snage.

“On je osvježenje, jednostavan je, direktan, blizak životu. Nije kompliciran i živi život okrenut siromašnima i napaćenima”, izjavio je Schönborn.

Tekst: dnevno.hr

Foto: This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license. (author: Alfredo Borba)

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close