VijestiScenaKultura

Papa Franjo mlade u Krakowu pozvao na promjenu


Nismo došli na svijet kako bismo vegetirali, kako bismo život proveli na kauču, nego da bismo ostavili utisak i velikane svijeta naučili kako graditi mostove bratstva – poruka je Svetoga Oca za više od milijun i šesto tisuća mladih koji su se okupili na ”Polju milosrđa” u subotu 30. srpnja u Krakovu, na bdijenju za Svjetski dan mladih.


Papa ih je pozvao da idu Božjim putem kako bi nadvladali strah i teror koji uzrokuju zatvaranje i paraliziranost. Potaknuo je mlade da pouče odrasle kako zajedno živjeti u različitosti.

Bratski most za mijenjanje svijeta

– Trebate nam kako biste nas naučili suživotu, dijalogu, dijeljenju u raznolikosti kultura – ne kao da je to prijetnja, nego prigoda. Imajte hrabrosti poučiti nas da je lakše graditi mostove nego podizati zidove – rekao je papa Franjo.

Predložio je jedan konkretan ”most” koji je moguće ostvariti na licu mjesta: pružiti si i stisnuti ruku. Više od milijun mladih vrlo se brzo počelo okretati jedni prema drugima pružajući si znak mira. To je ”prvotni” i ”veliki bratski most”, rekao je Papa, za koji je poželio da ga nauče graditi i ”velikani ovoga svijeta”.

– Nemojte živjeti u snu, nemojte dopustiti da drugi odlučuju o vašoj budućnosti. Umjesto ugode, radije birajte slobodu; zamijenite paralizirajući kauč za cipele kako biste išli Božjim putovima i današnji svijet zarazili radošću – poručio je Sveti Otac.

Pročitajte više na laudato.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: voanews

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close