ScenaKultura

Papa Franjo dolazi u Poljsku za Svjetski dan mladih

Papa Franjo, prihvaćajući poziv poljskih vlasti i biskupa, pohodit će Poljsku od 27. do 31. srpnja ove godine, povodom 31. Svjetskog dana mladih koji će se proslaviti u Krakowu.


Vijest je danas službeno objavio Tiskovni ured Svete Stolice. Svjetski dan mladih održat će se u Svetoj godini na temu: „Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe!“

U poruci za tu proslavu mladih, objavljenoj prošloga rujna, Papa je podsjetio da Božja radost leži u praštanju, ali je napomenuo da milosrđe nije „bonizam“ ili sentimentalizam, zato što ne poništava pravednost. Međutim, jedini put da se nadvlada zlo je milosrđe. Pravednost je nužna, ali nije dovoljna, zato što „pravda i milosrđe trebaju hoditi zajedno“ – napisao je Sveti Otac.

Svjetski dan mladih u Krakowu bit će prvi na svjetskoj razini nakon kanonizacije Ivana Pavla II. To će ujedno biti treći put da se taj susret mladih odvija u jubilejskoj godini. Prvi put se to dogodilo 1983.-84., tijekom Svete godine otkupljenja, a potom tijekom Velikog jubileja 2000. godine, kad je više od dva milijuna mladih iz oko 165 zemalja diljem svijeta došlo u Rim na 15. Svjetski dan mladih.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: medjugorje-info | Foto: oslobodjenje

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close