VijestiTechPolitika

Panelom o vodi u boci zaključen ovogodišnji H2O SUMMIT

Intrigantnim panelom pod nazivom „Buteljirana voda, da ili ne“ u Rovinju je zaključen ovogodisnji H2O SUMMIT. Iznimnu pozornost izazvao je i panel „Uloga znanosti i obrazovanja u upravljanju vodom“ u kojem su sudjelovali vodeći ljudi zagrebačkog sveučilišta, ali i njihovi urugvajski i nizozemski kolege.


Otvarajući skup, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić kazao je kako je impresivan broj i značaj domaćih i inozemnih znanstvenika koji sudjeluju u radu skupa te dodao:

Brojke koje sam zatekao dolaskom u Ministarstvo zaštite okoliša i energetike govore u prilog tome da definitivno postoji prostor za pomak u kontekstu bavljenja vodom u našem gospodarskom sektoru, a Hrvatska ima sustav koji mora unaprijediti i koji mora biti još dostupniji građanima.

U pozdravnom govoru predsjednik kongresa Goran Granić spomenuo je nedavni incident u Slavonskome Brodu, ističući da je on pokazao i druge strane medalje i dimenzije voda jer “voda može biti tragedija, ugroza i pogibelj.

Predsjednik Znanstvenog odbora kongresa Vladimir Andročec istaknuo je kako je cilj H20 Summita edukacija kako bi svi zajedno, kako je rekao, “bolje upravljali vodnim resursima”.

250 sudionika iz 17 zemalja s 3 kontinenta impresivne su brojke ovogodisnjeg H2O SUMMIT-a koji je time postao najznačajniji forum te vrste u ovome dijelu Europe.

Jedan od najistaknutijih predavača i panelista skupa bio je profesor Damir Brdjanovic s IHE Delft instituta u Nizozemskoj, koji u suradnji s profesorom Ivanom Mijatovićem, postiže globalne uspjehe u razvoju novih tehnologija za obradu mulja.

Uz Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, skup podupiru Hrvatske vode, HEP te niz ostalih partnera koji su vezani uz vodu kao jednu od najbitnijih tema naše svakodnevice : Istarska županija, Hrvatsko društvo za zaštitu voda, IHE Delft institut/ Nizozemska, IWA/Velika Britanija, SIWI/Švedska, Hrvatski geološki institut, Hrvatska agencija za okoliš i prirodu, Hrvatska akademija tehničkih znanosti, EBRD Hrvatska, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska komora zdravstvenih radnika, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Zagreb, Građevinski fakultet, Zagreb, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zagreb, Zavod za gradbeništvo Slovenije, Program Sava, Freewa project , Asio, Hidrokonzalt projektiranje , Campbell Scientific Inc., SAD , Delta Tech i Hydromat, te agencija ATI kao tehnički organizator.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close