Tech

Pametna odjeća: Stižu pametne traperice

Google i Levi’s udružit će se i napraviti pametne traperice. Da, i to se događa. Google je to najavio na svojoj I/O konferenciji, za koju se pričalo kako nije dovoljno uzbudljiva niti intrigantna te da je pomalo dosadna. Ovo stvar diže na novu razinu.


Pametne traperice bit će dio Googleova većeg projekta, nazvanoga Project Jacquard, koji zapravo uključuje bilo kakvu pametnu tkaninu. Poanta jest da dodirom na tkaninu možete upravljati svojim pametnim telefonom, bez da njega uopće morate dirati.

Projekt je još uvijek u početnoj fazi

Project Jacquard zasad je tek u povojima i tek se proučava čitav njegov eventualni potencijal. Još se ne zna kad bi se prva odjeća mogla pojaviti na tržištu, ali izgleda da je ovim potezom tehnološka budućnost bitno promijenjena.

Tkanina koja je osjetljiva na dodir implementirana je u tkaninu, ili u rukav, nogavicu, bilo gdje gdje je potrebno, a krojači i znanstvenici koji rade na projektu kažu da žele napraviti tkaninu koja će biti istovjetna običnoj, dosad korištenoj, i koja će se bez problema moći prati u perilici.

Samo je evidentno pitanje vremena kad ćemo početi nositi pametnu odjeću, a iz Googlea kažu da je ono što su predstavili na konferenciji tek početak. Pitamo se kakve će se aplikacije pojaviti, jednom kad pametna odjeća dođe na tržište.


 

Tekst: telegram.hr

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close