DogađanjaVijesti

Pad gledanosti nije toliko loš za film Batman vs. Superman

Američki mediji pišu da je gledanost filma Batman protiv Supermana: Zora pravde u drugom vikendu prikazivanja u američkim kinima pala za 68 posto. Procijenjuje se da je film prošli vikend zaradio 52.4 milijuna dolara, ali navodno je i to bilo dovoljno da zadrži titulu najgledanijeg filma u Americi.


Inače, produkcija Snyderovog filma stajala je, navodno, 250 milijuna dolara, dok je marketinška kampanja stajala dodatnih 150 milijuna. Batman protiv Supermana: Zora pravde zaradio je dosad u američkim kinima 261.5 milijuna dolara.

Uobičajen pad gledanosti

Zanimljivo je da je ovakva gledanost dosta uobičajena kad su u pitanju filmovi o superjunacima tako da pad gledanosti od 60 posto u drugom vikendu prikazivanja nije ništa zabrinjavajuće, uvjeravaju stručnjaci.

“Zna se dogoditi da gledanost filma više pada ako je film veći”, tvrdi Paul Dergarabedian, viši medijski analitičar. “Takve stvari događaju se često kad je u pitanju film koji se našao na ljestvici 10 najboljih debija svih vremena”, nastavlja.

Slična situacija i s ostalim filmovima o superjunacima

Gledanost Snyderova filma Čovjek od čelika pala je, primjerice, u drugom vikendu prikazivanja za 64.6 posto. Slično se dogodilo i s filmom Vitez tame: Povratak kojeg je drugi vikend prikazivanja pogledalo 61.4 posto manje ljudi nego li vikend ranije.

Pročitajte cijeli članak na telegram.hr

 

Foto: moviepilot

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close