Događanja

Ovu su pjesmu Hrvati najviše slušali u rujnu

Svakotjedno Hrvatska diskografska udruga objavljuje ljestvicu HR top 40, što je jedina službena, točna i sveobuhvatna lista slušanosti na preko 140 nacionalnih, regionalnih i lokalnih postaja u državi.


Prema četiri tjedne ljestvice koje su zakvačile rujan, najviše se tijekom preoteklog mjeseca puštala pjesma ‘Tvoj glas’ Nene Belana i Maje Posavec. Ona je u zadnjem i predzadnjem tjednu bila na čelu Hr top 40, dok je u još dva preostala zauzela drugu poziciju.

Prema podacima o slušanosti koje jednom tjedno objavljuje Hrvatska diskografska udruga, u četiri HR top 40 ljestvice koje su zahvatile rujan, najbolje je plasmane ostvarila pjesma ‘Tvoj glas’ Nene Belana i Maje Posavec. Ona se dva puta našla na čelnim pozicijama dok je još dva puta bila na drugom mjestu.

Vatra u prvom tjednu odmah dospjela na čelo

Ono što svakako vrijedi istaknuti kao kuriozitet tijekom rujna je podatak da je Vatra s novom pjesmom ‘Jantar’ odmah u prvom tjednu sletjela na čelno mjesto.

Ipak u sljedeća dva morali su se zadovoljiti s drugim pozicijama, budući da se na vrh popeo spomenuti hit Moj glas.

Još uvijek se visoko drži ‘Moje zlato’ Petra Graše koja je u dva prethodna mjeseca zabilježila najbolje plasmane, na tjednim ljestvicama HR top 40. U posljednja četiri tjedna samo je u zadnjem ispala iz top 5 (7. pozicija).

Sjajan skok pjesme ‘Kamen na duši’ grupe Pravila igre

Kada je riječ o ostalim pjesmama koje su se u rujnu učestalo emitirale na preko 140 hrvatskih radio postaja, valja istaknuti ‘Mjesečar’ Tonya Cetinskog, koji je zabilježio jednu čelnu poziciju, a još je tri puta bio među prvih pet.

‘Kladim se na nas’ Massimo Savića, jednom je bila u top pet i još tri puta među najslušanijih deset.

Dotaknimo se na kraju i najsvježih podataka odnosno posljednje tjedne ljestvice. Najbolji ili ‘vrući’ ulaz na posljednjoj HR top 40 imao je Elemental s pjesmom ‘Sve je moje tuđe’, koji je dospio odmah na osmo mjesto liste.

Najveći skok na prošloj tjednoj ljestvici zabilježila su Pravila igre s pjesmom ‘Kamen na duši’. Ušli su prije dva tjedna na HR top 40 te su se tada našli na 32. poziciji, dok su već u ovom došli do 3. mjesta.

Najizdržljivija pjesma na spomenutoj ljestvici je ‘Jer je pjesma dio nas’ Nene Belana i Fiumensa. Ta skladba već 40. tjedan ne izlazi iz 40 najemitiranijih pjesama na radijskim postajama Hrvatske.


Tekst: srednja.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close