Ovu odjeću trebate prati samo jednom godišnje

Iva Biondić

Određenim odjevnim komadima ne treba često pranje jer se zbog toga brzo istroše. Provjerite koje morate prati samo jednom u godinu dana


1. Vuneni kaputi i jakne. Na kraju zimske sezone odnesite ga na kemijsko čišćenje i zatim spremite u ormar. Jedno pranje godišnje sasvim je dovoljno za vuneni kaput i ako ćete to raditi češće prije će se istrošiti. Eventualne male mrlje tretirajte zasebno sredstvima za uklanjanje jer se zbog njih ne isplati čistiti cijeli kaput.

2. Kožnata jakna. Baš kao i zimske vunene kapute, kožnate jakne trebate odnijeti na kemijsko čišćenje maksimalno jednom godišnje. Ako nešto prolijete po njoj ili ‘zahvatite’ malo masnoće, to mjesto lagano prebrišite dobro ocijeđenom vlažnom krpicom. Kožnata jakna jedan je od 10 odjevnih komada koje bi trebala imati svaka žena, a obavezno je čuvajte u prozračenom ormaru kako se koža ne bi osušila.

3. Traperice. Izvršni direktor Levi’sa Chip Bergh, najpoznatijeg proizvođača traperica na svijetu, prošle godine iznenadio je sve kada je priznao da svoje traperice ne pere nego ih jednom mjesečno stavlja u zamrzivač na 24 sata. Tako čuva okoliš, a traperice duže traju ako nisu u kontaktu s vodom. Naravno, jednogodišnje pranje dolazi u obzir samo ako vaše traperice nisu jako zamrljane.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr


Foto: pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u