LifestyleTurizam

U ovoj općini gotovo nema nezaposlenih, a mladi ljudi ostaju

Općina Kamanje na zapadu Karlovačke županije spada u red manjih i novijih općina, a osnovana je 2004. godine. No, riječ je o općini koja zbog prilično razvijenog malog i srednjeg poduzetništva čini izuzetak u Hrvatskoj.


Na 1100 stanovnika imamo 30-ak gospodarskih subjekata od toga 420 radnih mjesta direktno u proizvodnji i prilično visoku zaposlenost”, rekao je za HRT Damir Mateljak, načelnik općine Kamanje.

Uz visoku zaposlenost zbog koje mladi ne odlaze iz općine kao u slučaju brojnih drugih ruralnih sredina, općina iz EU fonodva izvlači značajna financijska sredstva.

“Tadašnji proračun, izvorni proračun općine Kamanje iznosio je 600 tisuća kuna, 600 tisuća kuna naših fiskalnih kapaciteta ipak je dakle omogućilo da u naš proračun obogatimo sa 9,5 milijuna kuna dodatnih sredstava iz EU fondova koje smo uložili u projekte za koje smo se dogovorili da su to najbitniji projekti za razvoj naše općine”, priča Mateljak o početnom proračunu iz 2004. godine.

Upravo zbog gospodarskog razvoja proračun općine danas iznosi 3 i pol milijuna kuna, znatno više nego izvorni proračun iz 2004. godine. Zbog toga, zaključuje Mateljan, veća sredstva sada mogu odvajati za projektnu dokumentaciju novih projekata s kojima konkuriraju za fondove EU.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor: index.hr | Foto: screenshot hrt

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close