LifestyleTurizam

U ovoj općini gotovo nema nezaposlenih, a mladi ljudi ostaju

Općina Kamanje na zapadu Karlovačke županije spada u red manjih i novijih općina, a osnovana je 2004. godine. No, riječ je o općini koja zbog prilično razvijenog malog i srednjeg poduzetništva čini izuzetak u Hrvatskoj.


Na 1100 stanovnika imamo 30-ak gospodarskih subjekata od toga 420 radnih mjesta direktno u proizvodnji i prilično visoku zaposlenost”, rekao je za HRT Damir Mateljak, načelnik općine Kamanje.

Uz visoku zaposlenost zbog koje mladi ne odlaze iz općine kao u slučaju brojnih drugih ruralnih sredina, općina iz EU fonodva izvlači značajna financijska sredstva.

“Tadašnji proračun, izvorni proračun općine Kamanje iznosio je 600 tisuća kuna, 600 tisuća kuna naših fiskalnih kapaciteta ipak je dakle omogućilo da u naš proračun obogatimo sa 9,5 milijuna kuna dodatnih sredstava iz EU fondova koje smo uložili u projekte za koje smo se dogovorili da su to najbitniji projekti za razvoj naše općine”, priča Mateljak o početnom proračunu iz 2004. godine.

Upravo zbog gospodarskog razvoja proračun općine danas iznosi 3 i pol milijuna kuna, znatno više nego izvorni proračun iz 2004. godine. Zbog toga, zaključuje Mateljan, veća sredstva sada mogu odvajati za projektnu dokumentaciju novih projekata s kojima konkuriraju za fondove EU.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: index.hr | Foto: screenshot hrt

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close