Scena

Ovogodišnji Festival bajke rekordan po posjećenosti – preko 10 tisuća malih i velikih posjetitelja oduševljeno Ogulinom

U Ogulinu je u nedjelju, 9. lipnja svečano je zatvoren 14. po redu Ogulinski festival bajke u kojem je ove godine, iznad svih očekivanja, uživalo više od 10 tisuća malih i velikih posjetitelja.


„Ovogodišnjim, 14. Ogulinskim festivalom bajke tijekom sva tri dana održavanja, trudili smo se podići ljestvicu još više, što smo očigledno i uspjeli. Ogulin je uistinu u ova tri dana oživio bajku i vjerujemo da bi i sama Ivana Brlić-Mažuranić bila ponosna na nas. Najmlađi posjetitelji nisu krili oduševljenje ponuđenim sadržajem tako da već sada možemo reći kako nas očekuje veliki posao za sljedeći, jubilarni, 15. Ogulinski festival bajke“, istaknula je Sonja Drašković Dedić, direktorica Turističkog ureda TZ Ogulin, te dodatno naglasila da su ove godine posebni gosti 14. Ogulinskog festivala bajke bila i djeca iz Dječjeg doma sv.Terezije od malog Isusa sa zagrebačkog Vrhovca.

Ove godine smo u suradnji s Međunarodnom komorom mladih Zagreb, koja je dio međunarodne globalne mreže mladih aktivnih građana, doveli u posjet našem festivalu i štićenike Dječjeg doma s Vrhovca, koja su imala priliku uživati u našem festivalu i njegovom sadržaju“, naglasila je Drašković Dedić, koja zajedno s umjetničkim ravnateljem festivala Aleksandrom Kovačevićem, nije skrivala zadovoljstvo da je ovogodišnji OGFB oborio rekord posjećenosti.

„Iako je festival svake godine dobro posjećen, ove godine smo bili ugodno izenađeni posjetom, jer se na svim programima tražilo mjesto više. Izrazito lijepo vrijeme i specifičnost održavanja ovog festivala na predivnim ogulinskim lokacijama omogućilo je da posjetitelji prilikom gledanja predstava sjede na travi, što se brojnim mališanima jako dopalo. Preko 10 tisuća posjetitelja, velikih i malih uživali su u amaterskim i profesionalnim produkcijama. Preko 20 vrhunskih dječjih predstava, brojne radionice, sportska natjecanja, pripovijedanja, atraktivni performeri koji su nastupali na 7 lokacija i pozornica potvrda su da je uz Festival djece u Šibeniku, Ogulinski festival bajke najveći dječji Festival u Hrvatskoj“, kazao je Kovačević, koji zajedno s festivalskim timom Turističke zajednice grada Ogulina već sada kreće s pripremama za 15. Ogulinski festival bajke u 2020.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close