LifestyleScena

Ovo su najstresniji poslovi u 2016. godini

Dok većina zaposlenika osjeća određenu razinu stresa, vezanog uz posao, novo istraživanje otkrilo je koje su karijere najviše, a koje najmanje stresne.


Općenito govoreći, najstresniji poslovi u SAD-u su oni, koji stavljaju život na kocku svaki dan, a na vrhu ovogodišnje liste tako su se našli poslovi vezani uz vojnu službu, čiji su fizički zahtjevi, nesigurni uvjeti te osobni rizik, glavni čimbenici visoke razine stresa.
Količina stresa, koju zaposlenici osjećaju, može se predvidjeti, gledanjem tipičnih zahtjeva posla, a spomenuto istraživanje ih je navelo 11, među kojima su putovanje do posla, potencijal rasta, rokovi, konkurentnost, uvjeti okoliša, fizički zahtjevi, opasnost, rizik za vlastiti život i slično.
Visoki rezultati stresa dobiveni su ako su navedeni zahtjevi bili glavni dio posla, srednji ako su oni bili mali dio posla, a bez bodova su ostali svi oni poslovi, u kojima takvi zahtjevi gotovo da i nisu dio posla.
Na temelju toga, nastala je lista 10 najstresnijih poslova 2016. godine:
1. Vojno osoblje – 84.78
2. Vatrogasci – 60.59
3. Piloti – 60.46
4. Policajci – 53.82
5. Koordinator događanja – 49.93
6. Odnosi s javnošću – 48.46
7. Radijski i televizijski voditelji – 47.30
8. Članovi uprave – 47.46
9. Novinari – 46.76
10. Taksisti – 46.33
Na istoj listi prošle godine, na popisu su se našli i sveučilišni profesori, frizeri, medicinski laboratorijski tehničari, zlatari, ali i knjižničari.


Tekst: index.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close