Zdravlje

Ovo morate znati prije nego što odete kod zubara

Svaki zubar, nakon što postavi dijagnozu, obvezan je pacijentu napisati plan liječenja i dati mu predračun koliko će ga koštati sve potrebno dok se bude liječio, a što ne pokriva zdravstveno osiguranje. Na predračunu, dakle, piše koliko pacijent mora dati iz vlastitog džepa.


Mjera je to koju je najavilo Ministarstvo zdravlja, ali i koju je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje formalizirao te je propisao obveznom za sve liječnike dentalne medicine. S predračunom pacijent odlazi kući, baš kako je ranije i najavljeno, jer mu se mora osigurati vrijeme potrebno da donese odluku hoće li pristati na taj plan liječenja ili neće.

Štoviše, HZZO je odredio da se “osiguranu osobu može naručiti najranije drugi dan“. Potpisom na predračun pacijent pristaje na stavke koje su ondje navedene i daje suglasnost da će snositi sve napisane troškove. Jedan primjerak plana terapije i predračun pacijent obvezno mora dobiti od svojeg zubara.


Tekst: večernji.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close