VijestiZdravlje

Ovim navikama poručujete bakterijama da su dobrodošle

Ako ste krivi za neki od ovih propusta, doslovno pozivate bakterije u svoj život. Vrijeme je da počistite za sobom.


Šaljete SMS-ove dok ste na zahodu

Kad pustite vodu za sobom, stvori se aerosol klica, kao što su norovirusi i E. coli, i oni mogu sletjeti na vaš mobitel, kaže dr. sc. Michael Schmidt, zamjenik pročelnika mikrobiologije na Medicinskom sveučilištu Južne Karoline. Poslije taj telefon prislanjate na lice. Bljak.

Budite pametni: Prije puštanja vode stavite uređaj u džep i svaki dan brišite ga krpom od mikrovlakana. Statički naboj na krpi može odbiti bakterije, kaže Schmidt.

 Podižete noge na stolić

Klice s vaših cipela mogu prijeći na stolić u dnevnoj sobi, a iz njega u kavu. “Stol dirate, a na njega stavljate i hranu”, kaže Schmidt. Na 70 posto stolića u stanovima samaca jedno malo istraživanje pronašlo je fekalne bakterije.

Budite pametni: Stol upotrebljavajte ili za hranu ili za noge, nipošto za oboje. Brišite ga svakog tjedna netoksičnim sredstvom za čišćenje.

Pročitajte više na Men’s Health

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close