Kućni ljubimci

Ovih pet pasmina mačaka idealne su za obitelji s djecom

Dijete i mačka? Pitanje je koje si nemali broj roditelja postavlja smatrajući da mačke, za razliku do pasa, nemaju dovoljno strpljenja za djecu, da će loše reagirati ako je dijete pokuša podići, igrati se s njom ili ako napravi neki nagli pokret i slično.


No, istina je da se dijete i maca mogu itekako dobro slagati, naročito ako živite u stanu. Izaberete li pasminu mačke s određenim karakteristikama, možete biti sigurni da će vaš mališan i kućni ljubimac postati super prijatelji.

Pasmine mačaka koje se odlično slažu s djecom imaju slijedeće karakteristike:

– tolerantne na glasne zvukove i iznenadne pokrete
– nisu teritorijalne niti posesivne
– vole kada ih se nosi i gladi
– nisu sklone grickati i grepsti kada ih se nosi
– društvene
– opuštene
– prilagodljive

Donosimo top 5 pasmina mačaka poznatih po svojoj mirnoj, privrženoj, tolerantnoj i zaigranoj naravi zbog čega su idealni kućni ljubimci za obitelji s djecom. Nisu posesivne, odnosno nisu sklone posesivno se vezati uz određenog člana obitelji što znači da bebu koja je stigla u obitelj neće vidjeti kao uljeza ili prijetnju. Ovo je 5 vrlo društvenih pasmina mačaka koje vole ljude:

1. Maine coon
Poznata i kao “nježni div”. Ove velike, blage mačke po prirodi su društvene i odlično se slažu s djecom, ali potrebno ih je redovito četkati. Maine coon mačke odlikuju se inteligencijom i razigranošću. Kao posljedica čestog korištenja prednjih šapa, lako će naučiti otvarati vrata ormarića, okretati slavinu ili uzimati manje stvari.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close