Turizam

Ovih 16 država nemaju vojsku

Veličanstvenih i mirno raspoloženih šesnaest, očito niti ne pomišljaju na rat i moguće opasnosti, s obzirom da nijedna od tih država nema vojsku! Ok, neke imaju ugovor s drugim državama koje bi ih branile u slučaju nevolje, ali svejedno, ove države u svijetu u kojem se velike sile konstantno naoružavaju, zaslužuju najmanje Nobela za mir!


Kostarika

Ustav ove zemlje koja voli mir, zabranjuje vojsku, koja tako ovdje ne postoji od davne 1949. godine. Danas je zemlja dom Sveučilišta za mir koji vode Ujedinjeni narodi, a po istraživanju Happy Planet Indexa objavljenom u kolovozu ove godine, Kostarikanci su najsretniji narod na svijetu!

Lihtenštajn

Uf, oni su se vojske riješili još davne 1868. godine, i to u svrhu smanjivanja troškova. Ok, zaključeno je kako bi se vojska formirala za slučaj rata, ali teško da će ova zemlja, u kojoj nezaposlenost gotovo i ne postoji, krenuti u rat…

Samoa

Ova otočna država, od svog osnutka, nikad nije imala vojsku. U slučaju rata, sklopili su dogovor s Novim Zelandom koji bi tada bio dužan braniti Samou.

Andora

U poreznom raju vojska jednostavno ne postoji. No, i oni su se zaštitili, pa ukoliko netko napadne Andoru, valja se čuvati bijesa Francuza i Španjolaca!

Dominika

Do 1981. godine Dominika se mogla pohvaliti vojnim snagama. Nakon ’81., to više nije slučaj.

Pročitajte više na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close