Lifestyle

Ove predmete ne smijete držati u svom novčaniku

Što sve držite u svom novčaniku i kada ste ga zadnji put pročistili? U mnogim novčanicima mogu se naći predmeti kojima ondje nije mjesto. Želite li u slučaju gubitka novčanika smanjiti štetu, izvadite iz njega idućih 5 stvari


U novčaniku nikada nemojte držati…

1….zapisane pinove i lozinke
Možda nije jednostavno zapamtiti sve lozinke i pinove kojima se koristimo, ali nikako ih ne biste smjeli držati zapisane u novčaniku. Držanje pinova zajedno s debitnim i kreditnim karticama u novčaniku, recept je za katastrofu. Pokušajte zapamtiti lozinke i pinove, a zapisane ih držite samo ako je to nužno i podalje od kartica, na nekom sigurno mjestu, na primjer kodirane u mobitelu.

2….kartice koje rijetko koristite
U novčaniku nosite samo one kartice koje koristite redovito i držite ih u nekom sigurnom pretincu. Mnogi ljudi u novčanicima drže kartice koje nikada ne koriste, a ako izgubite i jednu od njih, šteta može biti ogromna. Osim toga, u slučaju da izgubite novčanik zadat ćete si više posla s otkazivanjem kartica ako u njemu nosite i one koje gotovo nikada ne vadite. Također, na nekom sigurnom mjestu (ne u novčaniku) neka uz vas uvijek budu brojevi koje morate nazvati u slučaju gubitka kartica kako biste ih što prije mogli poništiti.

3….rezervni ključ
Izgubljeni novčanik u kojem su dokumenti s vašom kućnom adresom i rezervni ključ od vašeg doma, poziv je lopovima i provalnicima. Ako izgubite novčanik u kojem ste imali rezervni ključ, kao mjeru sigurnosti trebali biste promijeniti bravu na ulaznim vratim što nije jeftina investicija. Umjesto da ga stavite u novčanik, rezervni ključ dajte rođaku ili prijatelju u kojeg imate povjerenja.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close