Ove namirnice možete jesti bez straha od debljanja

Tena Brnad

Količina kalorija koju ove namirnice sadrže je zanemariva prema koristima koje pružaju našem tijelu, piše 24sata.


1. Bjelanjak

Kao moćni stimulator imuniteta, bjelanjak sadrži proteine, natrij, folate, selen, kalcij, magnezij, fosfor i kalij. Bjelanjak u 100 grama sadrži 0,0 g masnoće, 11,1 g proteina i 44 kalorija.

2. Kupus (bilo koja vrsta)

Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i dobro djeluje na probavu. Sadrži C vitamin i vlakna, kojih često nedostaje u svakodnevnoj prehrani, a koja značajno olakšavaju probavu. Također sadrži i glutamin koji ima jaka protuupalna svojstva. Kupus u 100 grama sadrži 0.4 g masnoće, 45 kalorija.

3. Grejp

Stabilizira šećer u krvi i pomaže u kontroliranju apetita. Preporučuje se povećana konzumacija ljudima koji se bore s viškom kilograma, piše Health Line. Grejp u 100 grama sadrži 0,2 g masnoće, 29 kalorija.

4. Svježi krastavac

Iako se obično smatra povrćem, krastavac je zapravo voće. Pun je hranjivih tvari, biljnih spojeva i antioksidansa. Također sadrže veliku količinu vode i topljivih vlakana, što ih čini idealnim za hidrataciju tijela i velikim saveznikom u mršavljenju. U 100 grama sadrži 0,1 g masnoće, 15 kalorija.

5. Patlidžan

Zdravstvene prednosti patlidžana prvenstveno proizlaze iz vitamina, minerala i hranjivih tvari koje sadrže. Patlidžani su bogat izvor vitamina C, K, B6, tiamina, niacina, magnezija, fosfora, bakra, dijetalnih vlakana, folne kiseline, kalija i mangana. Oni također sadrže minimalno kolesterola ili zasićenih masnoća. Patlidžan u 100 grama sadrži 0,1 g masnoće, 24 kalorije.

Više na 24sata


Foto: unsplash

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u