Tech

Ove godine u Hrvatskoj počinje Robotička liga

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) najavio je robotičku ligu Croatian Makers. Riječ je o ligi koja je dio projekta IRIM-a, privatno financirane udruge, koja je pokrenula Croatian Makers 2014. godine.


Cilj je lige omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu, priopćili su iz IRIM-a. Svi sudionici dobit će potrebne robote na posudbu, a kasnije, ako budu sudjelovali u najmanje pet kola, u trajno vlasništvo.

Platforma na kojoj se odvija liga edukacijski je robot mBot (Bluetooth verzija). Nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, a omogućuje i naprednije korištenje. Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: 1. do 5. i 6. do 8. razred osnovne škole. Natjecanja će se odvijati mjesečno, a prve discipline bit će: praćenje crte, pronalaženje izgubljenog prijatelja i izbjegavanje prepreka.

Prijave za ligu traju do 29. veljače, a najuspješniji sudionici iz regija dobit će prikladne robotičke nagrade – još naprednije robote, kako bi stečena znanja mogli dići na višu razinu, a rezultati će biti dostupni na web-stranicama Lige.

Pročitajte više na večernji.hr


 

Foto: croatianmakers.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close