DomScena

I ove godine traži se Najuzornija hrvatska seoska žena!

Udruga ”Uzorne hrvatske seoske žene” raspisala je natječaj za 18. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.


Glavni cilj Udruge i ovog Izbora je promijeniti negativnu percepciju koja vlada u našem društvu o životu žena na selu, te promovirati odlične rezultate koje one postižu.

Izbor se održava svake godine povodom Svjetskog dana seoske žene, a domaćin izbora je županija iz koje dolazi prošlogodišnja Najuzornija hrvatska seoska žena.  Prošlogodišnja pobjednica je Tamara Krklec Čvangić iz Karlovačke županije pa će ove godine Karlovačka županija ugostiti predstavnice svih hrvatskih županija i Grada Zagreba.

Svaka županija imat će mogućnost poslati tri kandidatkinje koje će morati zadovoljiti određene kriterije. Kandidatkinje moraju biti stare između 25 i 65 godina te živjeti na selu, a važno je da su kreativne, društveno aktivne i prepoznate u svojoj okolini.

Sve zainteresirane žene na natječaj se mogu prijaviti do 30. svibnja putem Facebook stranice Udruge ili putem službenih stranica županija iz kojih dolaze.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close