DogađanjaVijesti

Ove godine 10. po redu Hip-Hop na Orionu

Na Vinkovačkim jesenima odavno nije riječ samo o tamburi i folkloru. Tome ide u prilog i činjenica da na ovogodišnjem 53. izdanju Vinkovačkih jeseni popularni međunarodni hip-hop festival slavi svoj 10. rođendan. Kao dio urbanih jeseni, u Vinkovce je tijekom najpoznatije državne smotre folklora doveo breakdance, graffiti, 3D street art, a u posljednje vrijeme i omiljene likove iz popularne Star Wars franšize.


Program u subotu kreće u 11 sati s Graffiti Jamom u dvorištu Tehnološkog parka gdje će uigrana ekipa koju čine Rebus, Skel, Fosil, Dale, Unet i Mano, redom svi iz Osijeka, šarati na ovogodišnju temu : HIP-HOPOM PROTIV NASILJA. Ekipa slika do 14, dok u pauzi možete odskočiti na Trg Vinkovačkih jeseni gdje će dečki s Beton Festa iz Sarajeva ocrtavati 3D street artom ulaz u Sokak.

Po prvi puta ove godine prije samog Međunarodnog breakdance natjecanja, najmlađi breakdanceri iz Osijeka imat će priliku pokazati svoje vještine na prvom Kids battle Hip-Hop na Orionu. Također, ne propustite breakdance radionicu osnova plesa za najmlađe koju će na pozornici Slavonskog sokaka održati BBoy Dirty Entoni.

16 najboljih breakdance plesača iz Hrvatske, BiH, Srbije i Mađarske natjecat će se na ovogodišnjem Međunarodnom breakdance natjecanju TOP 16 koje starta u 20 i 30. Uz njih, kao gosti, plešu Plesni Studio SHINE, TINA KOKE Dancehall i TYFA BEATBOX, a o 16 najboljih sudit će JOHNNY i NITO iz Hrvatske te KAN i ROK iz Mađarske. Naš voditelj Siky zadužen je i za warm-up do nastupa TBF, a u međuvremenu pogledajte borbu svjetlosnim mačevima koju nam drugu godinu za redom priprema ekipa iz Star Wars Hrvatska.

Zapamtite datum: 8. rujan. Ovo će biti najbolji Hip-Hop na Orionu do sada – aktivnosti ima za cijeli dan i navečer odlični koncerti. The Beat Fleet starta u pola 11 i praši do 1 ujutro, a onda after preuzima Naša stvar sve do zore, najavio je Ivan Gale, predsjednik vinkovačke Udruge Hip-Hop VK i organizator festivala.

Zafrkancija traje do 4 ujutro, a sve relevantne informacije popratite preko Facebook eventa. Hip-Hop na Orionu zajedničkim snagama organizira Vinkovačka Udruga Hip-Hop VK te Osječka Udruga Hip-Hop Osijek.

53.Vinkovačke jeseni najveća su folklorna manifestacija u ovom dijelu Europe, a traju od 7. do 16. rujna.

 

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close