Tech

Ove aplikacije najviše troše bateriju mobitela

Iako svaka aplikacija koju instaliramo na naše uređaje (bez obzira radi li se o Android, iOS ili Windows Phone) dodatno troši energiju iz baterije. Iako postoje aplikacije koje su napravljene na način da barem ‘pokušavaju’ koliko-toliko štedjeti struju vaše baterije, činjenica jest da one to rade manje ili više uspješno. Koje točno aplikacije spadaju pod najveće ”vampire” baterija naših pametnih uređaja, donosi pcchip.hr


Skype

skype troši bateriju na mobiteluSkype je jedna od mnogih aplikacija koje služe za komunikaciju između dvije ili više osoba. Iako velik broj Android uređaja dolazi sa već pred-instaliranim Skypeom, činjenica jest da je on jedan od definitvno najvećih potrošača energije.

Ipak, ako ste jedan od poklonika ove aplikacije (ili ako određene kontakte imate samo na Skypeu pa jedino preko te aplikacije možete komunicirati s njima) ovo vam toliko neće smetati. Ali ako imate izbora i ako kontakti s kojima se čujete preko Skypea imate i na drugim aplikacijama, definitvno preporučujem ili deinstalaciju ili prisilno isključivanje (prisilno isključivanje je moguće samo u slučajevima ako vam uređaj nije rootan i ako je neka aplikacija došla već pred-instalirana na vaš Android uređaj).

Stvar je u tome da je Skype, osim što je vrlo velik potrošač energije, potrošač i resursa vašeg uređaja, što opet nije loše ako imate telefon sa 3 gigabajta radne memorije, ali ako se može uštedjeti- zašto ne?

Snapchat

Unatoč tomu što je Snapchat sam po sebi vrlo zabavan za korištenje, ova aplikacija isto tako troši i puno resursa vašeg uređaja i puno struje. Štoviše, Snapchat je prema nekim mjerenjima i procjenama jedna od aplikacija koje spadaju pod najveće potrošače, a ako korisnik nije oprezan i ne kontrolira rad aplikacije Snapchat će bez ikakvih problema zauzeti ogroman prostor unutarnje memorije uređaja.

Ako imate alternativu- obrišite Snapchat i koristite neku drugu aplikaciju. Ako uopće niti ne koristite Snapchat- tim bolje, jer postoji velik broj boljih i ‘štedljivijih’ aplikacija za chat

Više na pcchip.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close