Tehnologija

Ove Adidas tenisice napravljene su od smeća iz oceana

Sportski div Adidas stvorio je tenisice koje su doslovno napravljene od smeća izvučenog iz oceana. Gornji dio tenisica u potpunosti je izrađen od prediva i vlakana izvađenih iz morskih dubina  i drugog oceanskog otpada. One su nastale u suradnji Adidasa sa organizacijom Parley for the Oceans koja ima za cilj smanjiti zagađenje svjetskih oceana.


“Izuzetno smo ponosni da nam se Adidas pridružio u ovoj misiji pokazujući da je moguće pretvoriti smeće iz oceana  u nešto cool”, izjavio je osnivač Parleyja Cyrill Gutsch, dodajući da samim time skupljanje otpada iz oceana  nije bio gubitak vremena jer je smeće upotrebljeno u korisne svrhe.

Organizacija Sea Shepherd Conservation Society  koja je također surađivala na projektu, sakupila je smeće tijekom ekspedicije, koja je trajala 110 dana kada su praćeni ilegalni brodovi za krivolov u blizini obala zapadne Afrike. Glasnogovornica Adidasa, za The Huffington Post izjavila je da tenisice nisu na prodaju, te se ne zna hoće li one  uopće u budućnosti naći na policama prodavaonica.

“To nije plan, to je akcija “, rekla je ona te dodala: “Učinili smo to kako bismo pokazali što smo sposobni uraditi kada se skupi mnogo glava na jednom mjestu.” Ipak , ona je potvrdila da će tvrtka početi koristiti recikliranu plastiku u stavaranju svojih tenisica i to od početka iduće godine.


Tekst: telegram.hr

Foto: news.adidas.com

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close