Kućni ljubimciLifestyle

Ovako psi pokazuju ljubav prema vlasniku

Vlasnici zaljubljeni u svoje ljubimce često svašta tumače kao pseći izraz ljubavi, no kako te životinje zapravo pokazuju osjećaje?


Gleda vas u oči

Ljudi pogledom u sugovornika daju do znanja da obraćaju pažnju na ono što govori neka osoba. Psi gledaju jedan drugom u oči kao znak agresije. No u slučaju ljudi, pseći pogled u vlasnikove oči znači privrženost.

Kad vas pas opušteno gleda direktno u oči, to znači da mu je ugodno u vašoj blizini.

Reagira na vaš glas

Nakon dugog dana na poslu praktički nema ništa ljepše nego kad vas pas veselo dočeka kod kuće. Psi svojim vlasnicima pružaju poseban osjećaj zajedništva i bliskosti jer će gotovo uvijek dotrčati kad ih pozovete.

Voli vaš miris

Psi dobrim dijelom pamte događaje putem mirisa. Ako se nešto loše dogodilo, mirisi vezani uz taj događaj mogli bi dugo, ako ne i zauvijek, kod psa uzrokovati loše osjećaje. No, s druge strane, kad pas poveže miris s nečim dobrim, neće se sramiti to pokazati, a vlasnici su često izvor sreće i ljubavi svojim ljubimcima.

Maše repom

Psi ne mašu repom samo kad pokazuju ljubav prema vlasniku, već u mnogim drugim situacijama. Pseće mahanje repom vrlo je kompleksno i ponekad čak ima agresivne konotacije. Pas koji maše repom koji je u ravnini s njegovim tijelom dobar je znak – vaš ljubimac je veseo i sretan je što vas vidi. Što vas vaš pas više voli, to će mu rep više naginjati u desno.

‘Šuška’ se s vama

Ako vam ne smeta izležavati se s ljubimcem, pas koji vas voli definitivno će vam željeti biti najbliže što može. Psi potrebom za blizinom pokazuju ljubav – ponekad će leći na vas ili pokraj vas, možda samo nasloniti šapu na vas.

Otvorena usta

Kad pas ima otvorena usta i opušteno vas gleda, to je također znak ljubavi. Opušteni i zadovoljni psi zapravo se smiješe otvorenim ustima, baš kao i ljudi.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close