Tehnologija

Ovako izgleda idealno radno mjesto za osobe koje provode dan na računalu

Kalifornijski Altwork najavio je svoj prvi projekt – Altwork Station, radnu stanicu koja omogućuje svojim korisnicima da na poslu sjede i stoje u raznim položajima. Stanica je projektirana za “intenzivne” korisnike računala, i košta 5.900 dolara (41 tisuću kuna), ali ih za početak nude za 3.900 dolara (27.000 kuna).


Reklamiranje ove radne stanice usmjereno je prema programerima, dizajnerima, piscima i svima ostalima koji koriste računalo kao svoj glavni alat.

Altwork Station nudi četiri moda, koji se mogu konfigurirati pomoću gumbiju na površini stola. Stajanje, surađivanje, redovito i fokus. Stajanje i redovito su upravo ono što bi i očekivali dok surađivanje jednostavno prebacuje monitor na ugrađenu ruku sa strane.

Fokus mod je onaj gdje stvari postaju zanimljive, jer u njemu možete spustiti stolac da bude potpuno horizontalni položaj te namjestiti radni stol i monitor da budu u skladu s njim.

Magneti drže stvari na mjestu

Kako bi se spriječilo da stvari padaju po vama dok vi lijepo ležite, Altwork je opremio stol s magnetima koji drže vašu tipkovnicu, miš i ostali pribor na mjestu.

Ideja za radnim stolom s višestrukim kombinacijama je da se različiti zadaci bolje obavljaju u različitim položajima. Naprimjer, Che Voigt, jedan od osnivača tvrtke, često započinje dan stojeći ali se kasnije tijekom dana sve više spušta kada se treba intenzivnije fokusirati na neki specifični zadatak.

Nakon što vas prođe početna zabava zbog ležećeg rada, um vam se smiri, te vam znatno manje počne letjeti na druge, nevažne stvari. Sjedenje u ovoj stolici je izrazito ugodno, i olakšava dugotrajni boravak.

Neke stvari će ipak tražiti vremena dok se korisnici ne naviknu, poput magnetom pričvršćenog miša za kojeg se cijelo vrijeme bojite da će pasti dolje.

Osnovna misao vodilja tvrtke je da se način na koji ljudi sjede i rade za stolom nije ni najmanje promijenio od kraja 19. stoljeća i izuma pisaće mašine, što nema smisla u 2015. godini. U očima firme Altwork Station je radna stanica za 21. stoljeće.


Tekst: net.hr

Foto: YouTube

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close